On-line издание за българското черноморие
Новини Абонамент Контакти

Начало

Брой 2019

Събота, 04.09.2004 Към последния брой


Рубрики
 Начало
  Топ новини
  Новини, Варна
  > Новини, регионът
  Новини, България
  Новини, светът
  Интервю
  Живот
  Спорт
  Справочник
  Уикенд
  Фамилия
  Барометър
  Терор
  Фестивал
  Илюминатор
  Всемир
  Стандарт
  Други
 Съдържание
До редактора
more@triada.bg


Търсене

Отиди в този бройПрез август

51 престъпления разкриха служители на "Охранителна полиция"
51 престъпления са разкрили служителите на направление "Охранителна полиция" през август, съобщи кап. Жени Жейнова от пресцентъра на РДВР - Варна. През същия период са проверени 5878 души, от които са установени 889 лица от криминалния контингент. Задържани са 135 души, издирени са 17 души и са образувани 22 бързи полицейски производства.
През месеца са съставени общо 4977 различни нарушения, за които са съставени актове и са наложени глоби. През периода униформените са конвоирали 73-ма души, превели са през отрезвителя 34 души и 4-ма непълнолетни в специализирания дом за временно настаняване.
Съставът на направлението е участвал при провеждането на 24 специализирани полицейски операции, насочени главно за предотвратяване извършването на джебчийски кражби, незаконна обмяна на валута и срещу пътния травматизъм. Всекидневно се работи по противодействие на т.нар. улична престъпност, като служители на сектор СПООР и ПОММББ са установили и задържали 11 наркопласьори, оказано е съдействие на РЗ БОП при РДВР - Варна, по задържането на 4-ма души, търгуващи с канабис. От служители на сектор "Пътна полиция" са задържани 3-ма извършители на кражби на лично имущество. От служители на сектор СОД са задържани при 3 проверки 3-ма души, притежаващи и разпространяващи наркотични вещества, още 2-ма при извършване на грабеж на златен ланец, хулиган и 3-ма извършители на кражби на вещи и части от автомобили. Засечени са 2-ма шофьори, които са управлявали колите си след употреба на алкохол над 1,2 промила.
В резултат на засиленото полицейско присъствие на служители от направление "Охранително и КАТ" всекидневно от централните улици, площади и автобусни спирки на града се установяват и прогонват от 20 до 40 лица от криминалния контингент по линия джобни кражби и незаконна обмяна на валута, допълва анализа Жейнова.
През изтеклия месец служителите от направлението са участвали в обезпечаване охраната на обществения ред при провеждането на 46 културно-масови и спортни мероприятия. Пилотирани са и са съпроводени множество държавни и правителствени делегации.
Хората под пагон са осигурявали и реда в курортните комплекси край Варна. Денонощно са охранявали обществения ред в Морската градина и не са допуснати груби нарушения.
Създадена е организация за усилени дежурства на главните пътища и магистрали, преминаващи през територията на областта, с цел обезпечаване сигурността на пътуващите туристи и преминаващи през страната чужденци.?I

Коментари
вашият коментар

Новини, регионът
През август

Учредяват дружество по обща медицина 

Заради демографски срив 

Задържа двама с бойни патрони 

Честват 30-годишнината на град Вълчи дол 


начало | новини | абонамент | контакти