On-line издание за българското черноморие
Новини Абонамент Контакти

Начало

Брой 1569

Петък, 07.03.2003 Към последния брой


Рубрики
 Начало
  Топ новини
  Новини, Варна
  Новини, регионът
  Новини, България
  Новини, светът
  Интервю
  Афиш
  Живот
  Спорт
  Зодиак
  Седмица в аванс
  Барометър
  > Версия
  Мрежа
  Други
 Съдържание
До редактора
more@triada.bg


Търсене

Отиди в този бройГрупата "Ралчев" щяла да гони ген. Веселин Петров от Варна

Депутатите около адвоката дават мило за драго да уредят извеждането от РДВР - Варна, на ген. Веселин Петров. Мафиотските мераци на корумпираните жълти народни представители срещат отпор в МВР. Министърът и главният секретар на МВР не споделят копнежите

Когато фигура като Борислав Ралчев се заеме с даден кадрови въпрос, той непременно трябвало да се уреди.
Когато комплексирани провинциални се вземат много насериозно, винаги е много смешно. Освен когато става дума за пари. За много пари.
Ралчев, Коев и Минков искат час по-скоро да видят ген. Веселин Петров далеч от Варна. Защо?
Никога във Варна не е имало толкова корумпирани депутати-кадровици. Два месеца вече "Версия" пише за това. Да сте чули за брифинг на визираните царски депутати?! Чакаме ги! Особено онзи, който бил пред инфаркт, пазел къщата и се моли да го пощадим и да не изкарваме данните за рушветите, които вземал. Да не огласяваме тарифата на рекета с кадруването в параходството и Корабния.
Сега им пречи ген. Веселин Петров. Утре ще им пречи друг. Тези рушветчии не могат да разберат, че не те определят кой ще движи нещата по голямата тема с безпардонната им корумпираност.
Но ген. Веселин Петров сам си е виновен. Прояви търпимост към фигури като П. Павлов, който си е внушил, че може да преиграва до безкрай с внушението, че работи за кмета. Ако Кирил Йорданов вярва на П. Павлов, да се прости с амбициите за втори мандат. Павлин Павлов е човек на Борислав Ралчев! Това е ясно на всички. Осигурявал бил подкрепа на кмета. Търсел рамо от жълтите. От тях само камък на шията може да гушне който и да е кандидат за местна слава. Рейтингът им клони към нула.
Фигура като Павлин Павлов от седмици разправя как ще докара министър Петканов на 20 март и ще смени ген. Веселин Петров. Хвали се. Диктува условия. Разказва за голямата среща на Боровец на 9 февруари, на която братовчед му Румен Ралчев бил уредил уволнението дори на ген. Бойко Борисов! В същото време Ахмед Доган иска да слага още една звезда на пагона на любимеца на народа! Къде гледа царят?!
П. Павлов много отдавна не е лоялен на кмета! Това щеше да бъде проблем само на Кирил Йорданов, ако не беше проблем на варненци. Кой е П. Павлов, че да иска уволнението от МВР на ген. Веселин Петров?! Защото точно това са поискали групата "Ралчев" от министъра при двете срещи. Петканов наистина ли мисли, че не може да бъде махнат?! Много влиятелни фактори се опитват да му помогнат, спестявайки му атака от СДС, от която може да му се завърти главата. Какво иска Петканов? Атака от посолство на велика сила в неудобен момент ли? Връща се Надежда Михайлова от САЩ и съобщава, че не си е променила мнението за оставката на Петканов? Ако Петканов желае това, да смени ген. Петров, поддавайки се на внушенията и манипулациите на групата "Ралчев".
Тази група в момента води тежки вътрешни "войни" в НДСВ по линия на МВР. Готви се атака срещу о.з. полк. Наско Рафайлов, ексшеф на РДВР, влиятелен депутат от НДСВ и доказан спец по сигурността, който не се възпротиви особено настойчиво на варианта на опозицията по доклада на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред за скандалната жълта афера "Гном".
Групата "Ралчев" внушава, че П. Павлов, Иван Иванов и Наско Рафайлов са нарочили за смяна ген. Веселин Петров.
Каква е фактическата обстановка?
Павлов заяви за "Версия", че няма нищо против Петров. Само дето притискал състава. Павлов вероятно има предвид Божков. По тази писта Павлов е срещу актуалната линия на несъмнен професионалист като Иван Иванов, който се е дистанцирал от сегашната атака. Павлов само дава вид, че я води от негово име. Ако о.з. полк. Иван Георгиев Иванов искаше да стане шеф на РДВР, щеше да стане! Вразите му пропуснаха да споменат ограниченията за възрастта, защото той очевидно младее. Но Иванов няма да се размине с отговорността пред варненци и тяхната сигурност в очертаващата се критична обстановка, ако не подкрепи съпротивата срещу атаката на жълтите корумпирани депутати.
Другият "кадровик" бил Рафайлов. Внушава се, че Павлин Павлов, Иван Иванов и Наско Рафайлов имат отделни кандидатури. Това не отговаря на фактическата обстановка.
От изредените фигури най-влиятелен е Иван Иванов. За него не е проблем да излезе на ниво Илия Павлов.
Но какво от това?! Иванов знае, че бъдещето по линия на сигурността във Варна е в пряка връзка с интересите на САЩ в региона. Защо да се хаби в излишни атаки, когато може да подбутне напред Павлов и Ралчев?!
Във Варна в последно време някои хора се самозабравиха. Наркотрафиканти-политици, наркопласьори-политици, хора, които си "забравяха" личното огнестрелно оръжие в "руската баня" на съветското консулство! Тези хора наистина ли мислят, че ще им бъде позволено да безчинстват и застрашават сигурността на варненци с поръчкови побои и стрелби?!
Но ген. Веселин Петров сам си е виновен. Понеже никой не е забравил как той не прояви характер и се поддаде на натиска след побоя над председателя на Общинския съвет във Варна Стелиян Севастиянов. Защо, ген. Петров?! За компоти ли ставаше дума тогава? Вие ли не знаете, че хората, които ви атакуват сега, поръчаха побоя? Колко пъти да пишем за това? Наша работа ли е да се превръщаме в следствие? И още - кога ще вземете мерки тези поръчители на мръсни поръчки да бъдат изведени с белезници от сградата на община Варна?! Защото те работят там. Или вие не знаете? Докога мутрите и престъпниците ще се ширят в отговорните институции? Нима не знаете, че те са вземали подкупи от лидери на чеченците във Варна? Срещите на спец от софийската бригада в офиса на бивш депутат с чеченец, рекетиран от ваш сегашен "враг", кой ги организира, ген. Петров?!
Не е ли време спецслужбите във Варна да се активират по линия на корумпираните общински съветници? А хората в администрацията? Ген. Петров, преди години осъдиха варненец за 10 000 DM рушвет. Сега никой от жълтите депутати от Варна няма да каже "Добър ден!" за такава сума. Ако не вземете мерки по тези безобразия, ние ще поискаме да ви отстранят от поста!
Ген. Петров, как излизате спокойно в отпуск?! На кого оставяте дирекцията? Имате ли увереност, че сте си свършили работата по линия на организираната престъпност, да речем.
Вие ли не знаете, че няма по-организирани престъпници от някои корумпирани жълти депутати? В същото време се ползвате от защитата на уважавани професионалисти като Любо Димитров, Сава Денев, Иван Стоянов? Докога?
Въпросът е един - кога РДВР - Варна, ще вземе мерки по корупционната схема на директори в община Варна, които са изградили червено-жълта корупционна мрежа с подкупни жълти депутати?!
СЕРГЕЙ СОЛДАТОВ

Коментари
вашият коментар

Версия
Групата "Ралчев" щяла да гони ген. Веселин Петров от Варна


начало | новини | абонамент | контакти